Förvirring om programhyra

Webb-applikationer behöver nödvändigtvis inte hyras och köras som ASP, även om det är en perfekt kombination. Licensform och driftsform är två olika beslut.

Den stora vinsten med webb-applikationer är just att man bara använder standardteknik och slipper installation och underhåll av varje klient på både PC och mobil enhet. Det gäller även, om än i något mindre grad, om man väljer att köra applikationen i sitt egen lokala nätverk.  Ju högre krav man har på integration med andra applikationer på företaget, ju större är sannolikheten att man väljer att köra internt.  Vi ser företag som börjar med att köra över Internet för att sedan flytta ”hem” när man bestämt sig för att använda systemet på lång sikt eller när integrationskraven blir alltför omfattande. De operativa kraven ska styra driftsformen.  Som kund sitter man med händerna bakbundna om man är fastlåst till leverantörens datacenter.

Väljer man att köra sin applikation via ASP över Internet, bör man ändå kunna köpa en licens om man så önskar. Driftsform ska inte styra licensform.

Advertisements
Explore posts in the same categories: IT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: