Zennström gör det igen?!

Nu har labbat och lekt lite med Joost i helgen. Joost är Niklas Zennströms och Janus Friis senaste projekt. Efter att ha utmanat musikbranschen med Kazaa och telekom-branschen med Skype är det så dags att ta sig an TV-världen. Denna gång är man dock på TV-bolagens sida. Innehållet på Joost är professionellt producerade program, långt ifrån YouTubes stolle-med-videokamera-modell.

Programmet är fortfarande i beta och man måste få en invitation för att få vara med och leka. Under installationen fick jag veta att min PC inte är av senaste års modell men med en vänlig klapp på axeln så råddes jag att fortsätta ändå. Lite hackig bild och dålig läppsynk beror nog på min dators otillräckliga grafikminne. Utbudet kommer säkerligen att växa, idag är det mest underhållning och musik, även om jag för tillfället tittar på en spännande dokumentär om Berlinmuren.

En sak kan konstateras: TV är bäst på TV, dvs stor skärm, någon meter bort så att man kan vräka sig i soffan och inte kolla mail mitt under programmen.

Zennström har nog gjort det igen

Advertisements
Explore posts in the same categories: IT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: