Våga vägra utsläppsrätt!

Media och konsumenter rasar med rätta över SAS-strejken som kostar miljoner både för SAS och för kunderna. Miljömullar borde väl jubla – inställda flyg måste vara värd ett berg av utsläppsrätter.

Utsläppsrätterna är vår tids avlatsbrev – nu ska även regeringen börja kokettera med sådana när regeringsplanet flyger tycker miljöministern.

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_15583168.asp

Dags att vidga perspektivet i debatten.

  • Man protesterar över transporter av jordbruksvaror – och man protesterar över EUs jordbruktullar som hindrar u-ländernas export.
  • Man protesterar mot trafikflyget – men bryr man sig om den viktiga turistmarknaden för många u-länder.
  • Häromdagen hörde jag en lokalpolitiker säga att man skulle styra bort alla resor från flyget – vill man då också se indragna flyglinjer och avskedanden inom flygindustrin?

 

 

 

Advertisements
Explore posts in the same categories: Politik

2 Comments on “Våga vägra utsläppsrätt!”

  1. Roland Says:

    Suck, varfor skriver sa manga bloggkomentarer utan att ha en susning om vad de pratar om. Det racker for fan med att lasa en bok av alla de tusen titlar som finns rorande protster mot en livsstil som inte ar hallbar for att skriva en intelligent kommentar om “miljomullar”, aven om man ar kritik mot deras satt att protestera kan man for fan inte kritisera folk utan att veta vad de motsatter sig och vad de vill ha istallet. Stang ner bloggen, hall tyst och las pa innan du skriver en komentar till. Haller med dig i din kritik men du forstor ju bara for alla som ghar en intelligent diskussion om klimatpolitikens alla avigsidor.

  2. ramberg Says:

    Jag tror det gode kommentatorn överdriver denna bloggs roll i klimatpolitiken. Om jag är så dåligt påläst, varför håller du med i i kritiken då?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: