Sahlin väl häftig om skatt

Anders Isaksson gisslar svenska politikers märkliga inställning till skatter och bjuder på följande Sahlin-citat från partiledardebatten.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=661590

Höginkomsttagarna behöver inte samhällets stöd i form av skattesänkningar”, förklarade hon.

Är sänkt skatt för höginkomsttagare att likna med samhällets stöd?

 

Advertisements
Explore posts in the same categories: Politik

2 Comments on “Sahlin väl häftig om skatt”

 1. Åke Löfgren Says:

  Det är begripligt att Mona, som en sann socialist, sa så. Hon och hennes likar ser inte din lön som din egen egendom. I deras ögon tillhör den till fullo staten, i alla fall när det är dom som har makten, och den skall insamlas för att bättre behövande, enligt deras egen definition, skall njuta av ditt arbete först. Det som bedöms behöva vara kvar för att du skall fortsätta arbeta och betala skatt låter hon dig behålla.
  I verkligheten är det så att socialdemokraterna och LO facken anser att de flesta har fel lön, därför används skatten för att rätta till detta missförhållande.
  Idealet, i deras värld, skulle vara att facken och de rätta politikerna satte allas lön utan argument. Vi skulle få statlig månadspeng! Bra va!

 2. nollåttan Says:

  Åke Löfgren har delvis rätt, men har missat vad Anders Isaksson faktiskt säger: den borgerliga regeringen talar lika tyst om “arbetsgivaravgifternas” verkan som Mona Sahlin.
  Skatter som inte syns är mumma för politiker, oavsett färg. Endast en revolution torde kunna få makthavarna att avhända sig ett sådant skatteinstrument genom att synliggöra den.

  Om en låginkomsttagare får en års”lön” på 200000 har arbetsgivaren betalat närmare 280000, därav 80000 i arbetsgivar”avgift”. Av de 200000 i synlig lön får arbetstagaren ut c:a 150000. Vi talar om en låginkomsttagare, som knappast kan spara mer än felräkningspengar. Om vi antar, lite grovt, att allt denne konsumerar drabbas av moms och att han/hon konsumerar allt hon/han tjänar, betalar denne in ytterligare c:a 30000 i moms och andra mindre punktskatter, t.ex. på energi.

  Således har vår låginkomsttagare levererat in till statskassan sammanlagt 160000 av de 280000 han får som ersättning för sitt arbete: 57 % !!!!

  Självklart vill ingen politiker tala högt om denna smygkonfiskation av vårt arbetes värde.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: