Nokia och Microsoft – örn eller kalkon?

För dryga två år sedan skrev jag denna artikel i Computer Sweden om samarbetet mellan Microsoft och Nokia med inledningen:

“Man får inte en örn genom att korsa två kalkoner. Så vitsade en Googlechef häromdagen när han kommenterade samarbetet mellan Microsoft och Nokia”.

Jag vet inte på vilket skämthumör denne person är idag och om det ser denna konstellation som ett ökat hot eller inte. Entusiasmen från fotfolket i båda organisationerna verkar synnerligen begränsat. Inga glada tillrop på Facebook (som var faller när Skype-köpet meddelades) och MS-bloggar osar av indignation.

Att Microsoft står inför enorma utmaningar är välkänt. Med en stor omorganisation, Ballmers tillkännagivande samt Nokia-förvärvet riskerar bolaget att fångas in i ett svart hål där så mycket energi går åt till interna strider att det ljus som trots att finns inte orkar ut.

På följande fråga får vi dock snart svar:

Kan Elop klara den här enorma utmaningen, nytillträdd och utlänning som han är och till råga på allt direkt plockad från Microsoft.  Svaret på frågorna avgör var Elop och Nokia kommer att befinna sig. Återfinns Elop i framtida managementlitteratur eller inom kort fiskande hemma i Kanada?”

Kanske svaret är ett annat? Som högste chef på Microsoft?

Advertisements
Explore posts in the same categories: Finans, IT, Microsoft

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: